Моя мрія - Крусібл

04-04-21

Українець Юліан Бойко став наймолодшим гравцем в історії Чемпіонату Світу, коли минулого року змагався у першому раунді кваліфікації в 14-річному віці, а зараз він націлений на дебют у Крусібл.

Юліан Бойко, якому зараз 15 років, провів цей рік граючи на змаганнях World Snooker Tour, здобувши статус професіонала завдяки участі у фіналі Чемпіонату Світу WSF Open 2020.

Це було бойове хрещення для снукериста з Києва, якому не вдалося здобути перемогу у матчах перших дев’яти турнірів на професійній арені. Однак, після чудової перемоги з рахунком 4:3 над Фергалом О’Брайєном на нещодавньому Gibraltar Open, Юліан солідно протистояв Чемпіонові Masters Марку Аллену. Бойко вигравав у снукериста з Північної Ірландії 3:1, але в результаті поступився лише у вирішальному фреймі на останній чорній кулі, яку Аллен забив випадково.

Юліан готується зустрітися з валлійцем Джеймі Кларком в першому турі кваліфікації до Чемпіонату Світу 2021 у вівторок 6 квітня. Ми поспілкувались з ним, щоб дізнатись, як триває підготовка і про його власну оцінку першого сезону в якості професіонала.

Юліан, наскільки впевненішим ти став після нещодавньої перемоги над Фергалом О’Брайєном і як ти сприйняв досвід у поєдинку другого раунду з Марком Алленом?

«Перемога надала мені впевненості в собі. Я був у захваті, що граю наступний раунд з таким визначним гравцем як Марк Аллен. Я чудово розпочав гру і за рахунку 3:1 був дуже близьким до успішного завершення матчу. Згодом я був попереду на 40 очок у вирішальному фреймі, але не впорався з пресингом. До матчу я не вірив, що зможу виграти у Марка, тож це був надзвичайно важливий досвід для мене підійти так близько до перемоги. Думаю, я отримаю подібний такий шанс наступного разу, я зіграю набагато краще і, сподіваюсь, виграю».

undefined

Ти не забив чорну кулю, щоб перевести матч до додаткової чорної у вирішальному фреймі. Напевно ти дуже шкодуєш, що наблизившись впритул до перемоги все ж не зміг переграти топового гравця?

«Чорна куля, яку я не забив тоді, була вже майже в лузі. Я просто не повірив своїм очам, коли вона не зайшла. У Марка зовсім не йшла гра на початку, а я розпочав матч блискуче. Його рівень гри набагато вищий за мій і, на жаль, я недостатньо вірив у перемогу. Однак, я давно мріяв зіграти з ним. Я знаю, наскільки він гарний гравець. Для мене було за честь змагатись на рівних з ним і майже перемогти. Я передивився матч у запису і попрацював над помилками, які, вважаю, зміг виправити. Сподіваюсь, я продемонструю чудову форму на Чемпіонаті Світу».

Ти зустрічаєшся з Джеймі Кларком в першому раунді кваліфікації до Чемпіонату Світу. Які твої очікування від цього матчу?

«Щодо мого опонента - я знаю Джеймі дуже добре і він чудовий хлопець. Проте, ти ніколи не знаєш, чого від нього очікувати. Були турніри, де він грав блискуче і його гра була, як у гравців рівня топ-32 чи навіть топ-16. Були турніри, де він грав і не так добре. Я збираюсь сфокусуватись на своїй грі і намагатимусь не думати про те хто суперник. Яким би не був результат, я буду щасливим. Я справді хочу добре зіграти і поборотися за вихід в наступний раунд».

Як ти оцінюєш свій перший сезон у професійному турі?

«Коли я вперше брав участь у професійному турі, я ще не зовсім був до цього готовий. Звісно, було декілька успішних моментів впродовж сезону, але моя гра не була стабільною. В Мейн Турі інший рівень умов на змаганнях - нове сукно, чудові столи. Мені насправді потрібен був час, щоб адаптувати свою гру і, я вважаю, що зробив величезний крок вперед цього сезону. Наразі я відчуваю, що можу змагатися з будь-яким гравцем. Звісно, мені потрібен час та досвід, щоб навчитись вигравати матчі».

Ти тренуєшся в новій Академії Снукера Діна в Шеффілді, коли перебуваєш у Великобританії. Як тобі там?

«Я провів багато часу в Академії Діна. Це чудове місце з найкращими гравцями, і це було справжнім задоволенням тренуватися там. Одного разу, я зіграв з Діном, і він переміг мене в суху. Ми грали перед Чемпіонатом Великобританії, де він захищав свій титул. Він виграв у мене 6:0, але це був безцінний досвід.

undefined

Він визначний гравець. Це дивовижно, спостерігати як він грає. Сподіваюсь, колись я гратиму, як він. Я був радий почути його поради. Те, як він підтримав мене і повірив в мене, надало мені більше впевненості. Він сказав мені, що у мене все вийде, але я повинен багато працювати і вірити, що згодом це дасть результат. Сподіваюсь, його слова справдяться».

Які твої основні завдання та цілі на найближче майбутнє?

«Моя мрія найближчим часом потрапити до фінальної стадії Чемпіонату Світу в Крусібл. І я вірю, що через декілька наступних сезонів це цілком можливо. Просто потрібно поступово проходити кваліфікацію матч за матчем і думати лише про наступного суперника. Я хочу вийти і зіграти, продемонструвавши свою найкращу готовність.

undefined

Я важко працюю. Я думаю, найбільш реалістична мета, яку я перед собою ставлю найближчим часом - це Крусібл. Я завжди дивився Чемпіонат Світу на Eurosport в Україні. Це моя заповітна мрія зіграти там».

Хто був твоїм кумиром серед снукеристів в дитинстві, коли ти дивився снукер по телебаченню?

«Думаю, що Дін і Марк Селбі двоє моїх найулюбленіших гравців та взірець у снукері. Я хочу повчитися гри у Марка. В кожній з його ігор, за якими спостерігаєш, навіть, коли він грає не дуже добре, ти бачиш, що він може виграти за допомогою своїх ігор A, B, C, та D. Він знаходить шлях перемогти, бо він чудовий боєць. Я захоплююсь його характером та прагненням перемагати. Сподіваюсь, що нам випаде жереб зустрітися на майбутніх турнірах, бо мені ще досі не доводилось грати з ним».

Статтю створено за матеріалами WST.TV 

Останні новини

Дивитися усі>

    Останні Турніри

    Дивитися усі>

      Останні Відео

      Дивитися усі>